Site-ul newsoffuture.com face un exercitiu al viitorului si trateaza jurnalistic, oferind statistici-scenariu, problemele umanitatii pina in 2050.

Pretul unui baril de petrol urca la 150 de dolari in anul 2020, lovind in cresterea economica a statelor. Tinarul atlet etiopian Demeke Retta este primul sportiv care alearga sub doua ore intr-un maraton, in 2030. China ajunge cea mai mare putere economica a lumii in 2040, iar zece ani mai tirziu, populatia lumii atinge 9 miliarde de suflete.

Stirile de pe newsoffuture.com sint grupate atit pe ani, cit si pe categoriile Mediu, Sanatate, Societate si Tehnologie. Totodata, site-ul gazduieste si rubricile SIDA, Inteligenta artificiala, Entertainment, Populatie, Transport, Spatiu si Sport, toate adaptate urmatorilor 50 de ani.

Anul 2020. China ajunge in ianuarie la un miliard de utilizatori de telefonie mobila, de trei ori mai mult fata de anul trecut, arata redactorii site-ului. 80% din populatia mandarina vorbeste la celular, ceea ce face ca piata telefoniei mobile din tara sa fie mai mare decit cele ale Europei, SUA si Japoniei la un loc. Totodata, anul acesta vor fi inregistrati peste cinci miliarde de vorbitori la mobil in lume, reprezentind 65% din populatia globala.

In toamna lui 2020 apare vestea ca cel mai inalt munte din Africa, Kilimanjaro, a ramas dezgolit in intregime de calota glaciara. Principalii vinovati sint incalzirea globala si fermierii tanzanieni, care au ars padurile. Sfirsitul anului anunta in premiera 16 milioane de cazuri de cancer in lume.

Anul 2030. Luna aprilie aduce in centrul atentiei planurile pentru prima misiune umana pe Marte de anul viitor. Lansarea va avea loc pe 24 ianuarie 2030 si, dupa cinci luni in spatiu, cei cinci astronauti vor ateriza pe glia martiana. Aici vor gasi provizii, echipamente si un vehicul pentru intoarcere, toate trimise in urma cu 18 luni. Sederea lor va dura 600 de zile.

In iulie, ONU estimeaza ca populatia Indiei va creste pina la 1,6 miliarde de locuitori pina in 2050, detronind China. O luna mai tirziu, statisticile arata ca mai mult de 370 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de diabet, dublu fata de acum 30 de ani, din cauza imbatrinirii, a obezitatii, a dietelor nesanatoase, a cresterii populatiei si a sedentarismului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.