- Tania Popa, esti o actrita foarte solicitata, joci la Teatrul National, colaborezi cu alte scene, ai roluri in filme si seriale tv. Care este activitatea ta din prezent?

- Joc la National, sustin cu cateva spectacole turnee prin tara, joc la Teatrul din Timisoara, la cel din Buzau, la Nottara, in piese underground, noncoformiste, voi face, din toamna, un nou film, apoi apar in "Meseriasii" la Pro Tv…

- Cele mai recente premiere ale tale?

- La National au fost in lant: "Inima de ca
ine", "A patra sora", "Dansand pentru zeul pagan", "Viata mea sexuala". La Timisoara am avut premiera cu spectacolul lui Alexander Hausvater "Athenee Palace", de curand, la Teatrul George Ciprian din Buzau a fost prima reprezentatie cu o piesa care se joaca si pe scena de la Nottara, "Fii cuminte, Cristofor, fii cuminte". De asemenea, mai ador un spectacol al meu: "Sta sa ploua", la Green Hours.

- Televiziune, in afara de "Meseriasii"?

- Am inceput recent o noua emisiune la Pro, dar nu stiu daca pot spune foarte multe. Am filmat deja cateva editii si cred ca va incepe difuzarea lor in aceasta vara. Provizoriu se numeste "Taca-Paca", este foarte interesanta, nu s-a mai facut asa ceva in Romania si cred ca o sa prinda foarte bine. Sunt invitate vedete si puse fata in fata cu o echipa de improvizatori, iar primele ajung in diferite situatii in care trebuie sa se descurce.

De altfel, ma puteti vedea in fiecare joi in show-uri de improvizatie la sediul Orange din Calea Victoriei, langa Magazinul Muzica. Iar in ceea ce priveste cinematografia, din septembrie voi incepe filmarile la o coproductie romano-franceza si am batut deja palma cu regizorul, care a fost plecat mult timp din tara si a castigat un concurs CNC, dar mai multe detalii nu mi-a dat, din superstitie.

- Fiind atat de solicitata, hai sa vorbim despre modul in care un actor "pe val" este remunerat. Care sunt cele mai bine platite productii si cam care e nivelul onorariilor la noi?

- Se stie ca televiziunea a fost si este cea mai ofertanta. Si privind astfel lucrurile, iti permiti sa te mai gandesti si la batranete, la ce ii lasi copilului… De regula, teatrul, acolo unde esti angajat, il faci din placere, pentru ca ai doar un salariu de bugetar. Despre film, sigur ca e ok, dar nu il faci cu o cursivitate, ca televiziunea.

Reclamele sunt foarte bine remunerate, dar si acestea apar greu, fiindca, mai nou, nu prea mai au nevoie de actori, pentru ca manechinele, oamenii care arata mult mai… frumos pot face mai repede spoturi decat actorii.

- Vorbind concret, da-mi te rog niste exemple.

- La reclame, daca esti actor profesionist, si depinde si de produs, se pot castiga (ma rog, nu vorbesc de Andreea Marin sau de alte vedete de acest gen) intre 700-2000 de euro pe zi de filmare. In productiile tv nu e chiar asa, dar e bine ca exista continuitate, avand in jur de doua filmari pe saptamana.

- Spune-mi actorii de la care mai furi o pozitie, un gest… pe care ii admiri.

- Mie imi plac enorm, enorm de multi actori, dar ca sa ma limitez cumva, pot sa spun dintre cei nu neaparat tineri, ci din generatia mea, straini, Johnny Depp si Brad Pitt.

- Si "dive" hollywoodiene?

- Ma topesc dupa Angelina Jolie, iar Kim Basinger mi se pare de o feminitate iesita din comun. Sunt foarte multi: Jack Nicholson, Al Pacino…

- In final, ceva despre viata personala.

- Am fost de doua ori casatorita, am un copil, si ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a dat o fetita minunata, superba… Daria mea de 7 anisori este de nota 20. In rest, sunt singura, dar iubesc din toata inima.

- Si mai fara secrete? E cunoscut?

- Mi-as dori, dar nu. Este ungur, e departe de mine, la Timisoara, si n-am vorbit inca deschis despre sentimentele noastre, dar sper din tot sufletul ca sunt reciproce. Nu pot spune decat ca sunt foarte, foarte indragostita.