Orice om, oricat de mic, la propriu, poate face lucruri mari. Caricaturistul Neagoe Gogu este unul dintre ei. La 29 de ani, romanul a reusit, in decembrie anul trecut, performanta de a intra in Cartea Recordurilor, cu o lucrare cu totul si cu totul inedita: un film de 2 kilometri, "pictat" cu peste 1.300.000 de caricaturi.

"Am lucrat, timp de 4 ani, cu cerneala tipografica si cu acul de cusut, folosind in permanernta lupele. A fost foarte greu, si chiar la un moment dat am crezut ca o sa raman orb, marturiseste Neagoe. Am sters pozele de pe film si am facut fiecare caricatura cam in trei ore. Sunt pe diferite teme, de la Campionatul Mondial de Fotbal din Germania pana la politicieni, actori sau cantareti". Printre personalitatile de la noi care au fost "imortalizate" de creionul sau se numara Silviu Prigoana, Traian Basescu, Ion Iliescu (acestia avand portretul acasa), Andreea Marin Banica, Horatiu Malaele, Theodor Stolojan, Ion Tiriac si multi altii. "Andreei i-as cere 1.000 de dolari ca sa-i ofer caricatura, fiindca stiu ca vedetele sunt bine platite, iar noi, artistii, in general, foarte prost", marturiseste cu franchete interlocutorul nostru, care realizeaza o lucrare in 3-4 minute.

In casa lui este o veritabila expozitie, tinand cont de faptul ca a "desenat" peste 12.000 de vedete, desi nu este un admirator al lor in adevaratul sens al cuvantului. Puteti vedea o mica parte din lucrarile sale pe site-ul www.caricaturi.ro si, in curand, si in ziarul nostru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.