Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca a sesizat Parchetului mai multe cazuri in care medicamentele au fost recomandate preferential si a sustinut ca exista medici care sustin si promoveaza interesele unor firme de medicamente.

"Dosarul ajunge la procuror, care poate sa apeleze la o expertiza. Exista protocoale si scheme terapeutice pretabile pentru mai multe tipuri de boli", a explicat, potrivit Mediafax, Nicolaescu, aratand ca apar suspiciuni atunci cand acestea "se incalca flagrant".

Potrivit lui Nicolaescu, este o situatie generala in spitalele din tara, unde reprezentantii firmelor de medicamente "bantuie" cu oferte de sponsorizari sau alte promisiuni, iar apoi exista medici care promoveaza cu insistenta exact acele medicamente.

Nicolaescu a adaugat ca e nevoie de o consultare mai ampla si de o rezolvare a acestei probleme la nivel national. "In sistemul de sanatate sunt asa interese si increngaturi ca dai in unul, tipa sapte. Ei (reprezentantii firmelor de medicamente, n.r.) se protejeaza cu bani, la forte oculte. Imi pare rau ca o spun, exista medici mari care ii sustin si le promoveaza interesele, vorbesc in media, elaboreaza ghiduri terapeutice. Se promoveaza medicamente originale si nu generice, primele fiind mai scumpe", a declarat ministrul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.