S-a dat starul in cursa de Formula 3 care se desfasoara de ieri pana duminica in centrul capitalei. Bucurestiul a fost inclus pentru prima data in calendarul FIA GT, iar cursa in care va participa Biagi este punctul culminant al evenimentului automobilistic Bucharest Challenge.

Circuitul are 3,1 kilometri lungime si urmaza traseul Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Piata Arsenalului (Hotel Mariott) - Podul Izvor - Bd. Natiunilor Unite. La cursa concureaza masini prestigiose, cum ar fi Lamborghini, Maserati, Aston Martin sau Porsche.

Se intampla si in Romania. Un show automobilistic de clasa. Ieri a inceput evenimentul auto al anului. Bucharest Challenge este un proiect care a fost demarat in urma cu doi ani si care poate reprezenta cea mai buna afacere pe care au facut-o autoritatile din Capitala dupa 1989.
S-a dat starul in cursa de Formula 3 care se desfasoara pana duminica in centrul capitalei.

Participantii la Raliul Bucharest Challenge 2007 trec astazi prin etapa calificarilor care va stabili ordinea la startul curselor de maine si poimanie. Inainte de concurs, pilotii au avut la dispozitie cate 30 de minute pentru a se acomoda cu noul circuit. Regina evenimentului va fi etapa din Campionatul Mondial FIA GT unde romanii vor putea admira masini precum Ferrari, Lamborghini sau Masserati alergand in jurul Palatului Parlamentului.

Romania va avea reprezentanti in week-end-ul automobilistic: Claudiu David si Mihai Marinescu vor alerga pe un Dodge Viper de 580 de cai putere in etapa de la Bucuresti a Campionatului European FIA GT3, iar baietii de la Cassa Loco vor incerca sa dea lovitura in Cupa Dacia Logan. Cursa FIA GT va dura doua ore si va incepe duminica, la ora 14:15 si va incheia Bucharest Challenge 2007.

Bolizii de Formula 3 vor concura timp de trei zile pe circuitul de 3,2 kilometri din jurul Palatului Parlamentului, circuitul fiind denumit Bucharest Ring. Spectacolul automobilistic va fi urmarit de peste 200 de milioane de persoane din intreaga lume. Joi seara, s-au incheiat ultimele pregatiri. Organizatorii s-au ocupat de tribune, marcaje rutiere si de bolizii care vor participa la concurs. In ultimele doua zile, au sosit in Bucuresti peste 100 de camioane care au adus masinile care vor participa la cursa. Cursa este inclusa in calendarul Federatiei Internationale de Automobilism si conteaza pentru etapa a XI-a a campionatului mondial FIA GT.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.