Editia poloneza a romanului 'Travesti' de Mircea Cartarescu va fi lansata, in perioada 23-26 mai, la Varsovia, Poznan, Wroctaw si Cracovia.
Lansarile, organizate de Institutul Cultural Roman din Varsovia in parteneriat cu Editura Czarne, vor fi gazduite de librarii si cafenele literare cunoscute din cele patru importante centre culturale ale Poloniei, informeaza Romanian Global News. Versiunea poloneza a romanului 'Travesti' a fost publicata de Editura Czarne in martie a.c., in traducerea Joannei Kornas-Warwas. Aceasta traducere a fost primita in termeni elogiosi de romanistul Ireneusz Kania, 'patriarhul' traducatorilor polonezi din limba romana, intr-o cronica publicata in ziarul'Gazeta Wyborcza'.

Editura Czarne este specializata in literaturile Europei de Est si a publicat cativa dintre putinii autori romani aparuti in ultimii ani in Polonia. Tot in termeni elogiosi a fost primit scriitorul 'Levantului', pe mai multe scene literare suedeze, la inceputul acestei luni. Cartarescu a fost descris de unele publicatii din Stockholm ca fiind 'scriitorul scriitorilor'si '�cel mai adulat scriitor european, in momentul de fata'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.