Cercetatorii americani au descoperit in urma unor experimente pe cobai, ca pierderea foliculilor pilosi, din care se dezvolta firul de par, nu este ireversibila, potrivit unui studiu aparut ieri intr-o revista britanica.
Este o descoperire esentiala, care ar putea deschide noi perspective pentru tratamentele impotriva caderii parului, conform AFP. si aceasta deoarece, in ciuda tuturor experimentelor de pana acum, pierderea foliculilor pilosi adulti era considerata definitiva, aceasta fiind motivul aparitiei cheliei.

Studiul realizat de George Cotsarelis si colegii sai de la Universitatea din Pennsylvania indica faptul ca foliculii pilosi se pot regenera prin cicatrizare, iar firul de par poate creste. Pielea cobailor si cea a barbatilor nu se cicatrizeaza in acelasi fel, rezultatele studiului urmand a fi verificate pe subiecti umani. Specialistii spun ca cicatrizarea declanseaza procesul de producere a foliculilor pilosi prin intermediul unor proteine.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.