Actritele Ioana Bulca si Irina Petrescu vor fi cele doua personalitati omagiate la cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si vor primi Premiul de Excelenta, respectiv cel pentru intreaga activitate.
Actrita de teatru si film, Irina Petrescu a debutat in cinema in 1959 cu un rol in 'Valurile Dunarii', de Liviu Ciulei. A jucat si in debutul lui Lucian Pintilie, 'Duminica la ora sase', dar si in 'Dincolo de pod' al lui Mircea Veroiu sau ''Hotel de lux', de Dan Pita. Rolul din �Rautaciosul adolescent', al lui Gheorghe Vitanidis, i-a adus, in 1968, premiul pentru Cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Moscova. 'Rautaciosul adolescent' este si filmul a carui distributie le-a adus pe acelasi platou de filmare pe cele doua premiante ale TIFF din 2007.

Ioana Bulca, prezenta in aceasta pelicula, a debutat in film la 18 ani, cu rolul Anei din 'Moara cu noroc' de Victor Iliu. Actrita a colaborat cu regizori si actori importanti, inainte de �89, printre care Sergiu Nicolaescu si Iosif Damian. Ea va fi prezenta la festival si la Cluj, si la Sibiu. Bulca are un rol si in filmul 'Restul e tacere', regizat de Nae Caranfil, ce va avea premiera la TIFF. Festivalul va debuta la Cluj, pe 1 iunie, cu proiectia filmului lui Nae Caranfil, pelicula care va inchide evenimentul la Sibiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.