Unul dintre cei mai cunoscuti si bine vinduti scriitori americani, Jonathan Safran Foer, a raspuns intrebarilor cititorilor romani intr-o videoconferinta New York – Bucuresti.
Editura Humanitas a lansat la Centrul Cultural American cea de-a doua carte a lui Safran Foer, "Extrem de tare si incredibil de aproape", prima traducere in romana a unuia dintre romanele sale. Printre invitatii la eveniment s-au numarat reprezentanti ai editurii si scriitorul/jurnalistul/comentatorul sportiv Radu Paraschivescu, Cristian Teodorescu si traducatoarea cartii. Discutiile de prezentare au fost urmate de un eveniment in premiera pentru lumea editoriala romaneasca, Jonathan Safran Foer raspunzind intrebarilor publicului direct de la New York, prin intermediul unei videoconferinte.

Intilnirea cu scriitorul a fost una cit se poate de surprinzatoare: nu s-au confirmat deloc asteptarile celor care si-l imaginau, probabil, distant, autosuficient. Foer s-a aratat deschis si curios de reactia cititorilor, nu a afisat masca unui atotcunoscator, nici macar in ceea ce priveste romanele sale. Mai mult decit atit, s-a aratat surprins de citeva intrebari ale publicului… Din raspunsurile sale transpare un personaj permanent implicat intr-un joc al cunoasterii, al interogarii si al mirarii, care scrie, incercind sa-i faca pe ceilalti sa descopere, la rindul lor, aceasta voluptate. Dezinvolt, critic, Foer a declarat ca se considera "cel mai norocos scriitor al Americii", sustinind ca, desi nu isi explica ce anume din cartile sale atrage un public atit de numeros, acestea au fost traduse in peste treizeci de limbi. Safran Foer a promis ca va veni la inceputul anului viitor in Romania, pentru lansarea primului sau roman, "Totul este iluminat", aparut in 2002 si devenit in scurt timp best-seller, ce va fi publicat tot la Humanitas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.