Renumitul curator, artist si profesor scotian Richard Demarco, impreuna cu video-artistii Alexander Hamilton si Richard Ashrowan, vor sustine azi (orele 18.00), la Institutul Cultural Roman din Bucuresti doua conferinte a caror tema este "Arta contemporana intre Est si Vest".
"Arhiva Demarco: Paul Neagu intre Joseph Beyus si Tadeusz Kantor" prezinta aspecte putin cunoscute ale influentei romanesti asupra mediului artistic din Edinburgh. Printre subiectele pe care le va aborda Demarco se vor numara interesul publicului britanic pentru arta din Est si ruptura provocata de izolare si cenzura in timpul comunismului. Scotianul va vorbi si despre influenta exercitata de sculptorul Paul Neagu asupra unor artisti englezi renumiti. Conferinta va fi ilustrata cu fotografii din arhiva personala a profesorului. O parte din aceasta arhiva va fi prezentata si la editia din acest an a Festivalului de la Edinburgh, precum si in cadrul proiectului "Sibiu, capitala culturala europeana 2007", intr-o expozitie curatoriata de criticul de arta Ileana Pintilie.

Particularitatile artei video in raport cu traditia picturii de gen, praticata de artistii calatori in Europa secolului al XIX-lea, vor fi abordate in prezentarea "Din tara lui Macbeth. Noi peisaje de Hamilton & Ashrowan". Peisajul scotian va constitui un punct de pornire pentru o discutie despre proiectele recente ale celor doi video-artisti: "Landscape Symphony in 22 Movements" si "Evanescence".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.