Steven Spielberg si Peter Jackson vor produce si regiza o trilogie inspirata de celebrele benzi desenate cu Tintin, popularul personaj creat de belgianul Georges Remi, informeaza variety.com.

Filmele, realizate pentru compania DreamWorks, vor fi produse cu ajutorul tehnologiei digitale tridimensionale. Cei doi cineasti vor regiza fiecare cel putin cite un film, dar inca nu se stie cine va realiza cel de-al treilea lungmetraj animat. Spielberg este foarte pasionat de proiectul Tintin si a incercat timp de 25 de ani sa obtina drepturile asupra cartilor de benzi desenate create de Georges Remi.

In cele din urma a reusit acest lucru anul trecut. Anuntul despre adaptarea cinematografica a aventurilor cu Tintin a venit la citeva saptamini dupa ce Jackson a incheiat o alta intelegere cu compania de productie DreamWorks, pentru realizarea filmului "The lovely bones", o adaptare pentru marile ecrane a romanului scriitoarei americane Alice Sebold. Romanul prezinta povestea unei adolescente violate si ucise care continua, din Paradis, sa supravegheze persoanele sale dragi si sa-si urmareasca asasinul.

Proiectul Tintin nu va avea mult de asteptat pentru a fi concretizat. Spielberg va fi liber dupa ce va termina de filmat cea de-a patra parte a seriei aventurilor lui Indiana Jones, in toamna acestui an. La rindul lui, Jackson va termina de filmat "The lovely bones" pina la sfirsitul anului 2007. Benzile desenate cu Tintin, care s-au vindut in peste 200 de milioane de copii in lumea intreaga, prezinta aventurile unui reporter tinar care isi pune adesea viata in pericol pentru a urmari un subiect. Printre asistentii sai se numara ciinele Snowy, nebunul capitan Haddock, genialul profesor Calculus si gemenii Thompson.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.