Soferii pot cistiga 150 de euro lunar daca accepta reclame autocolante pe masina.

Inchirierea suprafetei masinii poate fi o varianta pentru
diminuarea costurilor de achizitie a autoturismului
Sa primesti bani ca sa porti reclame pe masina este un concept nou in Romania, numit "carvertising". El a fost preluat din vestul Europei in octombrie anul trecut de societatea Autopres din Cluj. Aceasta ia in chirie spatiul publicitar de pe autoturismele clientilor sai, oferindu-le in schimb 150 de euro pe luna. Sistemul se aplica si pentru cei care au deja o masina, dar si pentru cei care vor sa cumpere una.

In cazul in care o persoana sau o firma vrea sa cumpere un autoturism in rate, o poate face prin dealerii pe care Autopres i-a contactat: Seat, Peugeot, Ford, Volkswagen, Skoda, Chevrolet, Opel. Clientul incheie un contract de publicitate cu Autopres prin care se obliga, dupa ce intra in posesia autovehiculului, sa poarte reclama pe el cit timp foloseste masina. Soferul intrat in flota va trebui sa plateasca un avans de minimum 15% din pretul masinii si o taxa de 100 RON + TVA. In schimb, o parte din fiecare rata de credit lunara pentru autoturismele achizitionate prin Autopres va fi preluata de aceasta, dar nu mai mult de 150 de euro lunar. La data intrarii in vigoare a contractului, clientul este obligat sa depuna la sediul firmei o taxa de management de 1,9% + TVA din pretul CIP al autovehiculului.

Si persoanele care detin deja un autoturism pot intra in sistem, cu conditia ca masina sa nu aiba o vechime mai mare de 5 ani. In acest caz, contractele se incheie pe o perioada fixa de doi sau patru ani.

Clientul va trebui sa achite o taxa unica de inregistrare, care contine contravaloarea executarii si aplicarii, respectiv schimbarii autocolantelor. Pentru doi ani, taxa de inregistrare este de 546 de euro + TVA, pentru care clientul primeste lunar 130 de euro, iar pentru patru ani, taxa e de 1.092 de euro + TVA, iar pe luna clientul primeste 150 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.