Pentru prima data, tara noastra va avea stand propriu la festival si o "petrecere a romanilor".

Romanii isi duc tara la Cannes, intre 16 si 27 mai, in cea mai numeroasa delegatie de pana acum. Pe langa echipele care vor reprezenta cele doua filme din competitie, Romania are de anul acesta un stand propriu in Village International, unde-si va pune la vedere "marfa" cinematografica, si o petrecere proprie.

Cristi Puiu va merge singur, ca membru in juriul sectiunii "Un Certain Regard", iar Catalin Mitulescu, ales in Atelierul Cinefondation cu proiectul de film "Un balon in forma de inima", va fi insotit de producatorul Daniel Mitulescu si de actrita Dorotheea Petre.

Dupa 42 de ani, Liviu Ciulei si Victor Rebengiuc se intorc pe 23 mai la Cannes, pentru proiectia filmului "Padurea spanzuratilor", in sectiunea "Cannes Classics". Lor li se alatura critici de film - Alex. Leo Serban, Tudor Caranfil, Magda Mihailescu, Eugenia Voda, Iulia Blaga - jurnalisti, producatori si distribuitori, peste 50 de persoane.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.