De cind s-au inasprit legile impotriva adoptiilor internationale, din ce in ce mai multi cetateni romni incearca sa-si vinda copiii.

Numai in ultimele 48 de ore, politistii din Portugalia si Franta au arestat doua asa-zise mame care au incercat sa-si comercializeze copiii in doua supermaketuri locale. Prima arestare a avut loc vineri, in localitatea Villa Franca de Xira (Portugalia), cind o femeie incerca sa vinda un baietel de patru luni linga un supermarket din oras. Pe parcursul mai multor ore, mama a abordat trecatorii de pe una dintre strazile principale ale orasului, intrebindu-i daca nu vor sa cumpere copilul, pentru care cerea intre 10.000 si 15.000 de euro, in timp ce opt complici stateau la pinda.

O femeie "hartuita de mama" a alertat in cele din urma Brigada de Interventie Criminala, care a mobilizat mai multi politisti pentru arestarea femeii. "Mama bebelusului era pe treptele supermarketului si nu scapa femeile. Insista si le propunea mai multe preturi", a declarat un martor. Femeia si cei opt complici ai ei au fost retinuti, iar micutul a ramas sub observatie la un spital, starea de sanatate fiind buna si neprezentind semne de rele tratamente, au declarat politistii portughezi. Aceleasi surse au precizat ca este vorba de o familie straina, iar copilul a fost nascut in Portugalia. Cotidianul Jornal de Noticias sustine insa ca mama si complicii sai erau de nationalitate romana, amanunt neconfirmat de politie.

In Franta, patru romani arestati

A doua arestare s-a petrecut in sud-vestul Frantei, intr-o parcare a hypermarketului La Couronne, din apropiere de Angouleme, unde patru romani, doua femei si doi barbati, incercau sa vinda un bebelus in virsta de doua luni. Alerta a fost declansata simbata dupa-amiaza de o clienta, care a fost abordata de romani in timp ce se afla intr-o galerie comerciala a hypermarketului. Potrivit marturiei clientei, suspectii se pare ca n-ar fi mentionat suma pentru care erau dispusi sa vinda bebelusul. Aceasta a anuntat imediat serviciul de securitate al magazinului, iar romanii, care au incercat sa fuga la bordul unei furgonete, au fost blocati in parcarea aceluiasi hypermarket de un paznic, care i-a urmarit la bordul unui autoturism 4X4 pina la sosirea politiei.

Cei patru romani, in virsta de circa 20 de ani, sint in arest preventiv - trei dintre ei la comisariatul din Angouleme, in timp ce presupusa mama si fetita ei, nascuta in martie, au fost internate intr-un spital din oras. Deocamdata, nu a fost luata nicio decizie referitoare la bebelus, a carui stare de sanatate este buna. Politia franceza a cerut insa o analiza ADN pentru a confirma daca nou-nascutul este intr-adevar copilul unuia dintre cupluri. Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca bebelusul a fost propus spre vinzare si altor clienti.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.