Racoroasa si slab alcoolizata, berea, o bautura populara, ramane o ispita in special in sezonul cald. Consumata cu masura, adica o halba la fiecare masa, berea este cea mai sanatoasa bautura care contine alcool, spun nutritionistii germani si olandezi. Terapiile recente elimina berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive sau cu probleme hepatice.
Licoarea cu gust amarui se obtine prin fermentatia maltului de orz (cel care confera procentul de alcool) impreuna cu conurile de hamei (planta care contine substantele amarui ce stimuleaza glandele salivare) si de o rasina (lupulona), care se formeaza in timpul procesului de fermentatie. Aceasta din urma are meritul de a accentua efectele sedative ale acestei bauturi populare.
Un studiu asupra compozitiei sale a scos la iveala substantele hranitoare: vitaminele B1, B2, B6, C si PP; minerale importante precum potasiul, calciul, fosforul, enzime si aminoacizi esentiali.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Sancțiunile pentru e-Factura se vor aplica din 1 iunie 2024
Sursa: futurebanking.ro
-
Ministrul Florin Barbu spune că fermierii nu au adus probe că în România se...
Sursa: wall-street.ro