Racoroasa si slab alcoolizata, berea, o bautura populara, ramane o ispita in special in sezonul cald. Consumata cu masura, adica o halba la fiecare masa, berea este cea mai sanatoasa bautura care contine alcool, spun nutritionistii germani si olandezi. Terapiile recente elimina berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive sau cu probleme hepatice.

Licoarea cu gust amarui se obtine prin fermentatia maltului de orz (cel care confera procentul de alcool) impreuna cu conurile de hamei (planta care contine substantele amarui ce stimuleaza glandele salivare) si de o rasina (lupulona), care se formeaza in timpul procesului de fermentatie. Aceasta din urma are meritul de a accentua efectele sedative ale acestei bauturi populare.

Un studiu asupra compozitiei sale a scos la iveala substantele hranitoare: vitaminele B1, B2, B6, C si PP; minerale importante precum potasiul, calciul, fosforul, enzime si aminoacizi esentiali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.