Persoanele infectate cu papilomavirusuri, amatoare de sex oral, isi expun partenerii pericolului imbolnavirii de cancer al gatului. Riscul se accentueaza in cazul fumatorilor si al alcoolicilor
Este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea John Hopkins din Maryland, coordonata de doctorul epidemiolog Maura Gillison. Studiul a fost publicat in aceasta saptamana in New England Journal of Medicine.

Papilomavirusurile umane sunt cauza majoritatii cancerelor uterine. si tot ele sunt implicate in aparitia unor tumori canceroase ale gatului. Pericolul cancerului gatului creste in special la persoanele care au relatii sexuale buco-genitale cu persoane infectate cu papilomavirusuri. Studiul a fost efectuat pe un esantion format din 86 de barbati si 14 femei, carora li s-a depistat cancer oro-faringian si care, totodata, erau infectati cu papilomavirusuri. Subiectilor li s-au prelevat probe de sange si saliva si s-a ajuns la concluzia ca amatorii de sex oral erau expusi pericolului de a face cancer oro-faringian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.