Editia a X-a a Festivalului de Teatru pentru Liceeni "Jos Palaria" s-a deschis ieri la Bucuresti, cu ocazia Zilei Adolescentilor, care se serbeaza in fiecare an in a doua duminica a lunii mai.
In acest an sunt invitate 22 de trupe din licee bucurestene si din Constanta, Iasi, Tg. Mures, Cluj si Bailesti. Organizata cu sprijinul ArCuB, editia din acest an propune si o expozitie in premiera: prezentarea unor lucrari castigatoare in cadrul recent incheiatei Olimpiade Nationale de Arte Plastice de la Cluj. Vernisaj A va prezenta, cu acest prilej, in foaierul teatrului de Comedie din Bucuresti, lucrarile realizate de 25 de liceeni olimpici.

Festivalul National de Teatru pentru Liceeni "Jos Palaria", editia a X-a, a inceput ieri, in sala de spectacole a scolii Economice Superioare "Nicolae Kretzulescu" din Bucuresti. In competitia festivalului vor fi prezentate spectacole cu texte de I.L. Caragiale, Matei Visniec, Emil Brumaru, Theodor Mazilu, Marin Sorescu, Gellu Naum, Tudor Musatescu, Vasile Alecsandri sau Eugen Ionesco. De asemenea, vor fi prezentate publicului dramatizari dupa scenarii scrise chiar de catre liceenii concurenti. Juriul acestei editii e alcatuit din jurnalistii Gabriela Hurezean si Cornelia Maria Savu, actorii Delia Seceleanu si Eusebiu Stefanescu si studentul la regie teatru - UNATC, Vlad Cristache, unul dintre laureatii festivalului in editiile 2004 si 2005.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.