Festivalul de Film de la Cannes, ce se va desfasura in perioada 16 - 27 mai, ajunge anul acesta la cea de-a 60-a editie si va face un tur al lumii in 22 de filme in cadrul competitiei pentru prestigiosul trofeu Palme d’Or, reunind in aceasi concurs regizori consacrati precum Gus Van Sant sau Quentin Tarantino, cu autori mai putin cunoscuti.
Organizatorii celui mai important festival de film din lume nu se vor limita anul acesta doar la aniversarea celor 60 de editii prin evocarea paginilor de aur din albumul de amintiri al editiilor trecute, ci doresc sa demonstreze vitalitatea productiilor cinematografice ale prezentului. Selectia de anul acesta a imbinat cineasti consacrati cu nume noi creand, asa cum sustine presedintele festivalului, Gilles Jacob, ‘’un amestec de mostenire si modernitate, nume ilustre si tineri debutanti.’’ Foarte asteptat, filmul ‘’My Blueberry Nights’’, prima pelicula realizata in limba engleza de cineastul chinez Wong Kar-wai (‘’In the mood for love’’ si ‘’2046’’) va deschide festivalul de la Cannes la 16 mai. In acest film isi face debutul pe marile ecrane solista americana de jazz Norah Jones.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.