Domnule Horatiu Malaele, detineti un rol principal in filmul "Ticalosii", in regia lui Serban Marinescu, dupa romanul lui Dinu Sararu "Ciocoii noi cu bodyguard". Cum priviti experienta acestui film socant?

Nu stiu cate valuri a facut, cert este ca Serban Marinescu a realizat un film fara precedent in istoria noastra cinematografica, si anume primul film politic romanesc. Este dupa una din cartile esentiale ale domnului Dinu Sararu, joaca o echipa de actori foarte buna, si in ecuatia asta e greu de presupus ca lucrurile sa iasa rau. Mai mult de atat nu am ce sa spun, ramane la latitudinea publicului sa masoare dimensiunea filmului.

Ce va urma, pentru Horatiu Malaele, in plan cinematografic?

Am convingerea ca veti putea sa ma vedeti in propriul meu film, in care voi juca un rol minor, dar destul de important pentru mine, esential pentru cariera mea. Este un proiect pe care incercam sa-l realizam la unul din cele mai importante studiouri, si anume "Castel Film", dupa un scenariu scris de mine impreuna cu Adrian Lustig, unul din cei mai importanti dramaturgi ai momentului , iar titlul provizoriu este "Nunta muta".

Ati trecut de la actorie la regie de teatru, calitate in care ati realizat cateva spectacole exceptionale, cum ar fi la Bulandra, Cafeneaua si Mascariciul si sau recentul "Revizor" de la Comedie, acum Malaele va debuta ca regizor de film. De unde si pana unde regie de film?

Lucrurile decurg normal. In momentul in care, citind un text, am zarit si lumina spectacolului, am facut regie de teatru. Si acum ma simt pregatit si increzator ca lucrurile vor decurge firesc. Cum spune romanul ,,vom muri si vom vedea".

In ce stadiu este proiectul?

Acum suntem in faza de pregatire, si, probabil vom incepe filmarile la sfarsitul lunii iunie.

In ce companie veti juca?

Vor fi mai toti prietenii mei cu care am colaborat in teatru, si nu numai in teatru, ci si in viata, dar nu am finalizat inca distributia.

Spuneti-mi cei care vor fi cu certitudine.

Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, George Alexandru, Dana Dogaru, Luminita Gheorghiu si multi altii.

In mare parte sunt fosti colegi de la Nottara, cu care ati jucat de-a lungul catorva ani, in multe spectacole...

De 10 ani nu mai joc la Nottara, acum sunt la Teatrul Bulandra si la Teatrul Metropolis, fostul Theatrum Mundi.

Care este povestea scenariului scris de dvs.?

Nu prea am ce sa va spun, fiindca vreau sa va starnesc curiozitatea de a veni si a-l vedea. Este un scenariu care a castigat pe merit, in opinia noastra, un concurs la CNC si cred ca va fi un film care va starni interes si mai ales curiozitate. Este inspirat de o poveste adevarata din Romania de mai demult, dar cu atentionare catre cea de azi.

In ce spectacole va putem vedea?

La Teatrul Bulandra in "Unchiul Vanea", in care joc de ani buni , un spectacol care a facut istorie, apoi in "Cafeneaua" si "De Pretore", si, de asemenea, in premiera (cam impropriu spus, fiindca se joaca de doi ani) "Mascariciul", la Sala Toma Caragiu. Iar la foarte tanarul Teatru Metropolis, cu foarte tanarul director George Ivascu, vrem sa facem un spectacol dupa Purecele in ureche al lui Faydeau. Am cazut in timp cu doua secole, am italienizat-o si am mutat-o intr-o zona a commediei dell’arte.

Mai faceti caricaturi, un alt domeniu in care excelati?

Da. Si va invit la doua expozitii deschise in aceasta perioada, la Teatrul Bulandra - sala Izvor si la Galeriile Berloni- din Unirii.

In final, o fraza despre viata personala.

Credeti ca viata mea personala incape intr-o fraza?... Si totusi va spun un distih pe care l-am scris la finalul unei carti intr-un fel autobiografice. Horatiu despre Malaele. Suna destul de fatalist, dar adevarat: "Alcatuirea mea cea condamnata/Sa-ncapa in ...,, a fost odata"...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.