Cazul Ralucai Stroescu, tanara din Bucuresti care a murit cu dosarele de la serviciu in brate si cel al Irinei Tica din Arad, fata care s-a stins din cauza epuizarii fizice, dupa mai multe saptamani de munca istovitoare intr-o fabrica, i-au pus pe ganduri pe multi romani. Merita sa-ti distrugi sanatatea muncind fara pauza? Reporterii Click! au facut un sondaj printre bucuresteni pentru a afla cat de mult se munceste in diferite domenii de activitate. sase salariati ne-au dezvaluit care e programul lor de lucru.

Dorel Mitrica, 45 ani, constructii: "Sunt montator de interioare de cand ma stiu. Munca de santier e foarte grea. Lucrez zi lumina, iar cand ajung acasa, de oboseala, adorm cu lingura in mana la masa.

Dar, spre deosebire de Irina, care am inteles ca avea o constitutie astenica, eu macar sunt un barbat in putere. Cand voi simti ca ma lasa puterile, ma apuc de o alta meserie, care sa nu necesite mai mult de 8 ore pe zi de munca. Nu vreau sa ajung pe lumea cealalta din cauza epuizarii fizice".

Alina Enache, 24 ani, vanzatoare: "E trist ca au murit la o varsta atat de frageda. Nu cred ca merita sa mori cu zile, muncind ca sclavul pe plantatie, doar pentru a castiga mai multi bani.

E inuman, iar patronul ei ar trebui, poate, tras la raspundere pentru ca s-a jucat cu viata unui semen de-al lui doar pentru a-i merge lui bine afacerea. Eu lucrez 8 ore pe zi. Niciodata nu vin la lucru sambata si duminica. Nu castig mult, dar e suficient pentru a duce o viata normala".

Petru Ignat, 31 ani, muncitor necalificat in constructii: "Nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca fetele au murit din cauza muncii excesive. Daca stia ca are probleme cu inima, de ce a acceptat sa munceasca 12-14 ore pe zi? Nu cred ca o obliga nimeni.

Eu lucrez la patron cate 8 ore zilnic. Uneori, cand e treaba de facut, mai lucrez 2-3 in plus. Nu ma dau banii afara din casa, dar niciodata nu as accepta sa muncesc pana cad din picioare doar pentru ca asa vrea angajatorul".

Ioan Stoica, 58 ani, sofer autobuz: "Am 19 ani petrecuti numai la volanul masinii. Nu e usor, dar macar sunt sanatos tun si nu am nici un fel de probleme.

Asta pentru ca nu am facut exces si am muncit atat cat trebuia pe zi: 8, cel mult 10 ore. Fetita aia, saraca, a murit cu zile. Nu merita sa ajunga intre patru scanduri pentru a-l imbogati pe patron".

Ionel Velea, 55 ani, cosmetician: "Nimeni nu ar trebui sa-si puna in pericol viata muncind cate 12-14 ore zilnic in loc de 8, cum este normal. stiu foarte bine ce inseamna sa lucrezi mai mult de 10 ore, 7 zile din 7. Asa faceam acum 3 ani cand lucram in domeniul cercetarii. Ajunsesem schelet ambulant. Acum am un loc de munca decent. Sunt cosmetician si mai mult de 8 ore zilnic nu lucrez nici sa ma bati".

Mariana Cerbu, 52 ani, pensionara: "Am lucrat, pana anul trecut, ca dispecer in cadrul unei firme de electronica industriala. Munceam pana la 12-14 ore pe zi. Nu stiam ce inseamna sambata si duminica libera.

Daca nu m-as fi retras la timp, sunt sigura ca as fi avut soarta sarmanei fetite din Arad. Castigul substantial sau excesul de zel de hatarul patronului nu justifica sacrificiul suprem. Nu merita sa mori pentru bani".