Pentru ca bucurestenii au devenit tot mai ocupati si adesea nu au timp nici macar sa-si faca piata, in oras s-au dezvoltat afaceri bazate pe servicii menite sa usureze viata orasenilor.

Un service auto care preia masina de la client si o aduce inapoi gratuit, site-uri de internet pe care poti face piata, echipe de profesionisti ai curateniei, sunt doar cateva dintre serviciile "la scara" oferite bucurestenilor. Nu sunt idei romanesti, dar functioneaza de minune in haosul din Capitala anului 2007. In 1998, Mihai Darie si-a deschis un service auto in curtea casei sale din Frumusani. Afacerea i-a mers bine, dar, din cauza ca nu era in Bucuresti, ci la 15 kilometri, clientii nu se inghesuiau.

Asa ca omul a gasit o solutie ingenioasa, mai buna decat o campanie publicitara. A angajat cativa soferi care vin in oras, iau masina avariata (si pe platforma daca este cazul) si o aduc inapoi dupa reparatie, acolo unde vrea clientul. Iar transportul masinii este gratuit. Mai mult, la service exista un birou de constatari al unei firme de asigurari, ceea ce inseamna ca soferul ghinionist asteapta doar sa-i apara masina reparata la poarta. Fara facturi, fara alergat intre firmele de asigurari si magazinele de piese, fara cozi. Iar clientii vechi primesc si o masina la schimb cat timp a lor este la reparat. Ca idee, manopera va costa 41 de lei fara TVA pe ora. Un pret competitiv pentru un serviciu care va cruta nervii.

Zarzavaturile se pot cumpara on-line

Pentru multi bucuresteni poate parea imposibil sau macar ciudat sa cumpere zarzavaturi, lapte, branza si orice mai lipseste din frigider de pe internet. Pentru unii insa a devenit o obisnuinta. Mai ales ca este simplu. Trebuie doar sa ai acces la internet. Exista cateva site-uri care se prezinta ca o piata virtuala si care distribuie marfa in Bucuresti si in alte orase mari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.