Al patrulea model din gama Logan care urmeaza a fi lansat in Brazilia in octombrie, va fi un hatchback in cinci usi, care va fi comercializat si pe piata romaneasca din 2008, odata cu inceperea productiei in tara

Directorul general adjunct Inginerie si Calitate al Renault, Jean - Louis Ricaud a declarat pentru NewsIn ca Logan-ul ce urmeaza a fi lansat in Brazilia va fi "un model in doua volume, un pic mai scurt decat berlina". El a adaugat ca sasiul si motorizarile vor fi la fel ca la berlina, iar constructia in Romania a modelului va incepe in 2008.

Grupul Renault va reduce numarul de luni care trec de la demararea proiectului unui model si pana la aducerea pe piata a masinii, de la 40, la 25, pentru a anticipa cat mai exact dorintele clientilor, a mai declarat Jean - Louis Ricaud. Acesta a spus ca daca Logan berlina a fost dezvoltata in 30 - 40 de luni, grupul va incerca sa reduca timpii la 25 de luni pentru fiecare nou model.

"Inainte dezvoltam un model in 50 de luni, dar daca putem anticipa ce ii va placea clientului peste doi ani, cu siguranta nu suntem in stare sa ne dam seama ce ii va placea peste patru - cinci ani, deci am reusit sa reducem timpul de concepere a unui model la 25 de luni si speram in viitor sa scadem la sub 20 de luni", a spus Ricaud. "Daca am mai dezvolta un automobil in patru - cinci ani, pariul cu piata ar fi pierdut", a subliniat oficialul Renault. Oficialul constructorului auto a precizat ca termenul de 25 de luni este valabil si pentru modelul hatchback in cinci usi

Ricaud a precizat ca un automobil e conceput in patru faze. Prima tine de desenarea masinii si stabilirea performantelor tehnice- deci caracteristicile generale ale produsului. in a doua etapa sunt proiectate componentele cu ajutorul computerului, iar producatorul preia si integreaza lucrarile diferitilor furnizori si le combina intr-o macheta digitala.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.