"California dreamin'" pastreaza 95% din viziunea regizorului decedat.

Unul dintre filmele romanesti care ne reprezinta la Festivalul de la Cannes aduce cu el o istorie trista: "California dreamin’" n-a fost niciodata terminat de regizorul Cristian Nemescu.

Vara trecuta, la doar 27 de ani, cineastul s-a stins intr-un accident de masina, impreuna cu sunetistul Andrei Toncu. Post-mortem, primul sau lungmetraj intra in competitia sectiunii "Un Certain Regard", intre 16 si 27 mai.

Pentru ca n-a mai fost finalizat de regizorul sau, filmului i-a fost adaugat un "nesfarsit" in titlu. Nelamurita a ramas insa intrebarea: cine a terminat lungmetrajul si cat din el mai reflecta viziunea lui Nemescu?

95% Nemescu

In momentul accidentului, tanarul regizor avea aproape gata primul draft al montajului. Filmarile se incheiasera cu o luna inainte. "In seara accidentului, mai avea doar doua scene de montat, pe care intentiona sa le termine chiar a doua zi. Filmul era finalizat in primul montaj in proportie de 95%", a precizat Andrei Boncea, directorul general al MediaPRO Pictures.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.