Zilele Bucurestiului la Viena (5-26 mai) se afla in plina derulare, sub titulatura "Sampling Bucharest", manifestare organizata in perteneriat de primariile celor doua capitale europene.
Teatrul Masca a fost prezent in capitala Austriei cu spectacolul de pantomima "Statuile" in Parcul Prater (4 mai) si in Karlsplatz (5 mai). Pe scenele amplasate in spatiul public, "grupurile "statuare stau "impietrite" pana cand, pe fond muzical clasic sau modern, prind viata, rand pe rand, spunandu-si povestea. Spectacolul este o inedita calatorie in timp, care vrea sa reinvie Pompeiul anului 79 dH prin cele cinci scenete diferite: "Fresca din Casa dei Misteri" (Ana Maria Paslaru, Dora Iftode, Ramona Popa, Ana Daponte, Laura Dumitrascu, Ana Turos, Sorin Dinculescu, Nicolae Punga), "Venus" (Katy Balca), "Gladiatorii" (Aurel Sorin Sandu, Bogdan Angelescu - din Karlsplatz), "Cezar" (Cosmin Cretu), "Livia si Titus" (Magda Franc si Valentin Mihalache). "Statuile" au fost primite cu aplauze, au fost filmate si fotografiate.

Si elevii Liceului de muzica "George Enescu" din Bucuresti au fost prezenti in Viena, cu miniconcerte de muzica clasica, sub numele "Muzica cetatii". Duo "Passion", trio "Beethoven" si cvartetul "Musique" (foto) au fost apreciati in Parcul Prater, in Karlsplatz si pe Korntnerstrasse. Trecatorii s-au oprit sa-i asculte si sa-i aplaude (dupa fiecare interpretare), astfel incat, la un moment dat, pe Korntnerstrasse (strada rezervata pietonilor) nu se mai putea trece.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.