Previziunile specialistilor spun ca vor fi batute toate recordurile de incasari si numar de spectatori

Pentru producatorii de film de la Hollywood, luna mai incepe cu trei premiere care vor realiza sume uriase inca din primele zile de vizionare.

Primul dintre ele, chiar in weekendul care a trecut: "Spiderman 3". Acesta deja a batut recordul istoric de incasari in prima zi de rulare, cu 59 milioane de dolari.

La numai doua saptamani, urmeaza premiera lui "Shrek" 3, iar o saptamana mai tarziu vine al treilea film din seria "Piratii din Caraibe".

Lista cu superfilme, succes de casa

Lansarea acestor trei sigure succese de casa ii face pe specialisti sa viseze la incasari-record anul acesta, ceea ar putea insemna cea mai profitabila vara din istorie. Ar putea fi prima oara cand vara cinematografica ar depasi patru miliarde de dolari pe teritoriul american. Recordul de pana acum este de 3,95 miliarde in 2004.

Cei mai multi spectatori s-au inregistrat in 2002, cand s-au vandut 653 milioane de bilete. Lista de superfilme ale acestei veri este continuata tot de pelicule care sunt parte a unor serii: "Harry Potter si Ordinul Pheonix", "Ocean’s 13", "The Bourne Ultimatum", "Rush Hour 3" si "Evan Almighty", urmarea lui "Bruce Almighty", din pacate fara Jim Carey. Vor mai aparea "Simpsons. The Movie", un nou film din seria Die Hard, cu Bruce Willis "Live free or die hard" plus saga SF "Transformers".

20 de filme, de peste 100 milioane $

Robin Williams va lansa si el un nou film "License to wed", la fel si Adam Sandler - "I Now Pronounce You Chuck and Larry", in acelasi weekend cu un muzical, "Hairspray", cu John Travolta in rol principal. Dan Fellman, directorul Departamentului distributie al Warner Bros, a estimat pentru Reuters ca aproape 20 de filme ar putea depasi 100 milioane de dolari incasari, ceea ce este unic pentru o singura vara. Media ultimilor ani a fost de 10.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.