Turneul, organizat de Fundatia DaKINO, va dura 10 zile si va cuprinde: Timisoara, Brasov, Galati, Targu-Mures si Cluj. ''Imi place in Romania. Sunt bucuros sa am audienta intr-o tara cu o cultura muzicala atat de bogata'', spune Goran Bregovic. Si poate ca acesta este motivul pentru care, dupa un turneu-caravana in 2003, si o sesiune extraordinara cu spectacolul "Karmen cu final fericit" in 2006 la Bucuresti, celebrul compozitor se reintoarce pe plaiurile mioritice.

"O halucinanta fanfara a Balcanilor, a carei muzica ne insoteste de la nastere si pana pe ultimul drum sau ne este alaturi in momentele in care ne gasim perechea...
Bregovic dirijeaza, socheaza, ne face sa plangem si sa dansam totodata si ne ofera cea mai buna selectie a creatiilor sale. Doua ore de emotie pura!", marturiseste Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKINO.

Brandul Bregovic-Kusturica

Nascut la Sarajevo, la 22 martie 1950, din tata croat si mama sarboaica, Goran Bregovic cunoaste celebritatea internationala dupa ce realizeaza muzica pentru filmul "Vremea tiganilor", regizat de nu mai putin celebrul Emir Kusturica.
El a compus coloana sonora si pentru productii ca: "Arizona Dreams", "Underground", "Regina Margot" etc. Bregovic marturiseste ca nu se considera un compozitor de muzica de film. ''Am trecut de 50 de ani si aceasta muzica nu ma mai reprezinta. Am senzatia ca imi pierd timpul''.

In 1990, artistul avea la activ 13 albume si peste 6 milioane de exemplare vandute.