Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a anuntat un proiect prin care scolile vor fi supravegheate cu camere conectate la Internet, astfel incit parintii sa stie, in orice moment, ce fac copiii lor. Ministrul a spus ca isi doreste chiar sa poata accesa din biroul personal sistemele de supraveghere.

"Voi face un proiect impreuna cu ministrul (de Interne - n.red.) David, care are mai multe componente. Vom amplasa, acolo unde este nevoie, camere de supraveghere, camere de inregistrat, pe care eu sa le pot vizualiza si din biroul meu, nu neaparat ca ministru, dar mi-as dori sa ajungem la momentul in care un parinte sa poata accesa pe Internet sistemul de luat vederi din liceu, sa-si vada copilul in sala. Acolo ar trebui sa ajungem. Nu mi se pare nefiresc ca acest lucru sa se intimple si acest fapt va duce la sporirea gradului de securitate in scoli", a declarat Adomnitei.

Sistemul de supraveghere se aplica de obicei la cei mici, spune psihologul Mirela Zivari. "In cazul elevilor mai mari, camerele video vor contribui la scaderea agresivitatii din scoli si nu o sa timoreze pe nimeni. Oamenii, in general, cind se simt urmariti, se controleaza si nu fac lucruri neregulamentare. Elevii nu vor mai lipsi de la ore", explica psihologul.