Potrivit directorului Teatrului "Radu Stanca", Constantin Chiriac, citai de Newsin, trupa sibianã va sustine patru reprezentatii la Bucuresti (de la 16.30 si de la 21.00). "Andrei Serban va urca asadar, dupã o absenþã de aproape 15 ani pe scena TNB, la care este director Ion Caramitru, presedintele UNITER. Poate voi fi astfel un mediator intre cei doi", a mai spus Chiriac, referindu-se la animozitãtile dintre cei doi.

Se stie cã regizorul Andrei Serban a refuzat, in semn de protest faþã de componenþa juriului, nominalizarea, pentru "Purificare" de Sarah Kane, la premiile UNITER, decernate pe 23 aprilie. "Dacã chiar esti curios sã stii ce cred despre Gala UNITER, in douã cuvinte, a fost o galã a trecutului, parcã eram la Cantarea Romaniei - Caramitru o fi el simpatic (unora), dar are un gust tipic comunisto-
a-la noua-burghezie-de o calitate dubioasã de la rege la baronii financiari, de la Rodica Mandache la interminabilul si constant agresivul Piersic, trecand prin Afrim - premiat constant si el acum (si devenit astfel avangarda instituþionalizatã) plus sãrmanul Toca, ce era gata sã-ºi scoatã lanþurile sã dea cu ele, cã iar nu a luat el jucãria acasã". si incheierea este chiar si mai durã: "Am asistat la alte gale penibile, dar de data asta s-au atins niste culmi. UNITER in loc sã uneascã, continua sã dezbine. Iar breasla ignorã o valoare esenþialã: solidaritatea". Refuzul lui Serban a fost catalogat de Caramitru drept "dezertare". "In teatrul romanesc, unde existã creaþie si credinþã, aceste conflicte ar trebui sã fie jocuri uºor de trecut", a adãugat ºi Chiriac, care a precizat ºi cã prezenþa sibianã la festivalul de la Bucuresti este cu atat mai importantã cu cat Teatrul "Radu Stanca" este printre puþinele invitate din þarã. Pentru "Pescãrusul", Andrei serban a lucrat cu douã distribuþii, una cu actori sibieni si cealaltã cu actori din Bucuresti. Alãturi de actorii teatrului sibian, din distribuþie fac parte si mari actori ai scenei romanesti, precum Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Andreea Bibiri, Tudor A. Istodor, Marian Ralea, Cornel Rãileanu sau ªerban Pavlu. Pescãrusul lui Andrei serban e un spectacol despre ravagiile iluziei. Suprema iluzie a eroilor lui Cehov e, la ªerban, credinþa cã teatrul poate þine locul vieþii. Premiera spectcolului, inclusã in agenda Capitalei Culturale Europene 2007, cand serban a ales sã joace prima reprezentaþie cu ambele distribuþii, iar scenele s-au succedat fiecare cu cate un alt actor in acelasi rol.