O familie de rromi cu 101 membri din Romania s-a stabilit in orasul Slough din Marea Britanie odata cu integrarea Romaniei in UE si intentioneaza sa ramina acolo, relateaza cotidianul Daily Mail.

Familia Demetrie a venit in tinutul britanic Berkshire in luna ianuarie, urmind un membru al familiei, pe Romeo, de 18 ani, care a intrat ilegal in tara anul trecut. Acestuia i-a placut viata din Anglia si a ramas acolo. Cei din familie vorbesc engleza foarte putin, iar majoritatea nu stiu sa scrie si sa citeasca nici in limba romana. Precum majoritatea imigrantilor, acestia recunosc ca au plecat din Europa de Est in cautarea unei vieti mai bune, noteaza Daily Mail. Capul familiei Demetrie Ion, in virsta de 45 de ani, a spus:

"Ne bucuram sa fim in Marea Britanie. Dar avem nevoie de bani pentru mincare, de lapte pentru bebelusi si de scutece". Acesta a relatat cum intreaga familie a plecat in 1 ianuarie din satul Tandarei, din apropiere de Constanta. Au luat autobuzul din Slovacia pina in Germania si apoi spre Amsterdam. De acolo, au mers cu alt autobuz spre Londra si apoi spre Slough.

"A fost un drum lung. Am adus pe aproape toata lumea cu noi. Putini membri ai familiei noastre au ramas in sat. La televizor au spus ca majoritatea romanilor vin in Marea Britanie. Asa ca ne-am gindit sa venim si noi", a povestit Ion. La sosire, membrii familiei si-au strins economiile si au inchiriat o casa pentru 700 de lire sterline pe luna. In prezent, acestia au slujbe pe piata neagra si vind suveniruri si reviste la coltul strazii. Desi multe femei sint insarcinate, iar in curind familia se va inmulti, Ion a afirmat: "Nu ne vom intoarce. Ne place aici, in Slough".

Pe linga cei 21 de membri ai familiei Demetrie care se aflau linga Romeo, mai exista inca 80 in orasul Slough. "Toti sint rudele mele. Au venit in Marea Britanie dupa ce Romania a intrat in UE", a adaugat acesta. Multi locuitori din Slough cred ca numarul imigrantilor a crescut, ajungind chiar la 30.000 de oameni.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.