Romania se poate constitui intr-o piaþa de promovare a produselor ºi companiilor turceºti pe piaþa Uniunii Europene.

Anunþul a fost facut, la Istanbul, de ministrul roman al economiei ºi finanþelor, Varujan Vosganian, la incheierea convorbirilor pe care acesta le-a purtat cu ministrul de stat pentru comerþ exterior ºi vami din Turcia, Kursad Tuzmen. In acest context, Varujan Vosganian a subliniat impactul pozitiv al aderarii Romaniei la UE asupra relaþiilor comerciale dintre cele doua þari, reafirmand disponibilitatea Bucureºtiului de a contribui, in continuare, la iniþiativele de interes regional. In cadrul discuþiilor, cei doi oficiali au susþinut, de asemenea, necesitatea amplificarii schimburilor comerciale ºi a cooperarii economice bilaterale, prin diversificarea produselor comercializate de ambele parþi, extinderea domeniilor de cooperare economica ºi valorificarea oportunitaþilor de investiþii.

Turcia se afla in acest moment pe locul al treilea in topul exporturilor Romaniei, cu o pondere de circa opt la suta din total, dupa Italia ºi Germania, ºi pe locul al cincilea la importuri, dupa Germania, Italia, Federaþia Rusa ºi Franþa, cu o pondere de cinci la suta din volumul total. La data de 31 decembrie 2006, schimburile comerciale dintre Romania ºi Turcia au inregistrat un volum de 5,033 miliarde de dolari, in creºtere cu 20,9 la suta faþa de aceeaºi perioada a anului precedent.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.