Piata George Enescu, transformata in sala de cinema

De astazi si pana pe 14 mai, Bucurestiul inaugureaza prima editie a Festivalului de Film Bucuresti (Bucharest Film Festival - BFF). Printre parteneri se numara Hollywood Multiplex si CinemaPRO, care le vor oferi cinefililor filmele inscrise in competitie.

Parte a programului "Primavara culturala bucuresteana", initiat de ArCuB (Centrul pentru proiecte culturale al Primariei Capitalei), festivalul se concentreaza asupra cinematografiei europene si, in special, a filmelor din Europa Centrala si de Est.

In deschidere, BFF aduce astazi, de la ora 19.00, la CinemaPRO, pelicula castigatoare a Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain de anul acesta, "Das Leben Der Anderen" ("Viata altora"), in regia lui Florian Henckel von Donnersmarck. Filmul este inclus in sectiunea necompetitionala "Europa", care cuprinde sase lung-metraje nominalizate si premiate anul trecut de Academia Europeana de Film. Cele sase productii vor fi proiectate in aer liber, in Piata George Enescu, si vor fi reluate de CinemaPRO (dimineata) si de Hollywood Multiplex (dupa-amiaza).

In competitie sunt sectiunile de "Scurtmetraj si Documentar", pentru care au fost selectionate 20 de productii, "Lungmetraj", la care participa 12 filme, si categoria speciala "CineBlacKSea", dedicata regizorilor din bazinul Marii Negre, unde sapte pelicule realizate in Bulgaria, Turcia, Armenia, Gruzia si Rusia isi vor disputa premiul. Toate filmele inscrise in competitie vor fi proiectate intre 5 si 11 mai la Sala Eforie a Cinematicii si vor fi reluate de CinemaPRO si de Hollywood Multiplex.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.