Aflat la cea de-a 37-a editie, Sibiu Jazz Festival se va desfasura intre 5 si 13 mai, reunind artisti importanti ai muzicii de gen. Festivalul este considerat cel mai important eveniment de acest gen din Romania, avind in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului care l-au onorat cu prezenta de-a lungul anilor. Membru al Europe Jazz Network, cea mai prestigioasa retea europeana de jazz, acesta este cel mai vechi festival de jazz din tara, motiv pentru care Sibiul a fost declarat inca din anii ‘80 "Capitala Jazzului" in Romania.

Tema propusa pentru anul acesta este un studiu de caz al modului in care jazzul interactioneaza cu alte genuri muzicale.

Publicul va putea trage cu ochiul intr-un "melting pot" in care salsa, hip-hop-ul, muzica simfonica sau folclorul isi pun amprenta in ritmurile de jazz. Pe linga concertele ce se vor desfasura timp de noua zile, vor avea loc workshopuri, jam sessions si videoproiectii. Printre invitatii cei mai asteptati se numara Didier Lockwood, care are in spate o activitate de peste treizeci de ani, avind concerte alaturi de Miles Davis, Michel Petrucciani si multi altii, Herbie Kopf, unul dintre cei mai de seama basisti si compozitori, care a participat la numeroase proiecte muzicale, Dee Dee Bridgewater, solista care va propune un repertoriu exclusiv francez, si multi altii.