Ajuns la a XI-a ediþie, Festivalul Filmului European se deschide astãzi, la Muzeul Þãranului Roman, cu pelicula italianã „Pãmantul” („La Terra”), urmand ca panã la 13 mai sã fie prezentate, la Bucureºti ºi la Craiova, Timiºoara, Sibiu ºi Iaºi, 46 de filme din 24 de þãri.
Pelicula "Pamantul" a caºtigat premiul pentru cea mai buna imagine la Festivalul de Film de la Shanghai ºi a fost nominalizat de ºase ori la Premiile David di Donatello. Filmul prezinta drama unui camin destramat, unde un barbat se intoarce acasa, in sudul Italiei, ºi se trezeºte in ipostaza celui care trebuie sa rezolve toate problemele familie. In Bucureºti, filmele pot fi vizionate la Cinema Studio, la Muzeul Þaranului Roman, la Sala Palatului ºi la E-Uranus - un nou spaþiu de divertisment, neconvenþional, considerat o adevarata "platforma culturala" pentru intreaga familie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.