Actrita americana Angelina Jolie a debutat ca regizor la festivalul Tribeca, cu un documentar experimental despre existenta umana intitulat "A Time in Place", informeaza hellomagazine.com citat de Mediafax.

Actrita a fost insotita la Festivalul de film Tribeca de cantaretul de muzica hip hop si prietenul Wyclef Jean, recompensat cu premiul Grammy, realizatorul coloanei sonore a documentarului. Filmul incearca sa prezinte diversitatea existentei umane captand viata cotidiana in mai multe locuri din lume in acelasi moment. Filmarile au avut loc pe 11 ianuarie, 2005, la ora 12.00 GMT, in 27 de locatii din lume, din Antarctica pana in Ciad si Liban.

Wyclef a acceptat sa realizeze coloana sonora pentru a-i intoarce un serviciu starului recompensat cu un premiu Oscar pentru rolul din "Tinerete furata". Angelina si partenerul sau Brad Pitt au vizitat anul trecut tara natala a starului pop, Haiti, la invitatia acestuia, iar evenimentul a atras atentia lumii asupra suferintelor indurate de populatia acestui stat sarac.

Printre alte vedete care si-au manifestat sprijinul fata de Jolie se numara actorul francez Olivier Martinez, partenerul sau din thriller-ul "Identitati furate", si actrita chineza Bai Ling, care a aparut alaturi de ea in "Capitanul Sky si Lumea de Maine".
Jolie urmeaza sa lanseze si drama "A Mighty Heart", bazata pe biografia lui Mariane Pearl, sotia reporterului Wall Street Journal Daniel Pearl, care a fost rapit si ucis de teroristii pakistanezi.

Filmul, produs de compania lui Brad Pitt, Plan B, va avea premiera la Festivalul de film de la Cannes pe 21 mai. Productia va fi lansata pe marile ecrane incepand cu luna iunie. Festivalul de film Tribeca de la New York, fondat de veteranul Robert de Niro, se va incheia pe 5 mai.