Duminica seara s-a incheiat, la sala ArCuB din Bucuresti festivalul international de jazz "Jazzy Spring", eveniment considerat cel mai important de acest gen din Bucuresti. Cu acest prilej au fost acordate si premiile jazz-ului romanesc pe 2006, in cadrul unei gale organizate de ArCuB in colaborare cu Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Intre 26 si 29 aprilie, in cadrul proiectului Primavara Culturala Bucuresteana, s-a desfasurat cea de-a doua editie a festivalului "Jazzy Spring". Nume importante ale jazz-ului romanesc si international s-au regasit in programul din acest an, asadar, o muzica de o extraordinara calitate, in ciuda prea slabei popularizari a evenimentului. Pe langa concerte, lansari de carte si de CD-uri, workshop-uri, jamsession-uri, o expozitie cu afise de tematica de jazz...

Prima seara a festivalului s-a deschis cu un recital al cunoscutului trio Janice Harrington, considerata Doamna Blues-ului si a Gospel-ului in Europa, care a reusit sa aduca o mare parte a publicului pe scena, (intr-o incercare de infratire a gospelului cu hora traditionala), ea venind insotita de muzicienii americani Ricky Cotton, la pian si Tommie Harris, la baterie. Seara a continuat cu recitalul extraordinar al pianistului Mircea Tiberian, alaturi de contrabassistul Chris Dahlgren si percutionistul John Betsch, un trio reunit la initiativa lui Mircea Tiberian. Pe scurt, o poveste deschisa undeva intre melodie si sunet, acolo unde ritmul se transforma in energie si forma speciala de comunicare... La final, un invitat surpriza, Liviu Butoi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.