Dupa ce a cutreierat muzeele lumii, Dan Perjovschi a ajuns si in America, si nu oricum.

Prima expozitie personala a artistului in Statele Unite va avea vernisajul la prestigiosul Muzeu de Arta Moderna - MoMA pe 1 mai. Artistul a umplut un perete din sala Donald B. and Catherine C. Marron cu desene reflectand evenimentele politice si sociale actuale. Cu doua saptamani inainte de deschidere, incepand cu 19 aprilie, Perjovschi a inceput sa deseneze pe perete in timpul programului normal al muzeului, dand voie vizitatorilor sa observe direct mai putin obisnuitul "proces de creatie". Expozitia face parte din seria de proiecte MoMA, ce vizeaza prezentarea celor mai inventivi artisti contemporani si este insotita si de un ziar gratuit creat tot de artist.

Expozitia de la MoMA o are drept curator pe Roxana Marcoci care conduce Departamentul de Fotografie al Muzeului de Arta Moderna si beneficiaza de sprijinul Institutului Cultural Roman de la New York.

Nu numai publicul de la MoMA a trait momente de surpriza privindu-l pe artist desenand, ci si el insusi a fost surprins sa constate ca dimensiunea de spectacol a creatiei sale se accentueaza: "Dupa ce am coborat de la vreo 15 metri inaltime unde am desenat, publicul s-a pornit sa aplaude si uite asa am realizat ca acum fac cel mai «performativ» proiect al meu. Conditia de actor e, in acelasi timp, si nasoala si fantastica."


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.