Urmatorul autor din „Colectia Cotidianul“ este un mare nume al literaturii americane, insa traieste de pe urma cititorilor europeni.
"Nu stiu de ce scriu. Daca as sti, probabil ca n-as mai scrie nimic. Cartile n-au tinut nimanui de foame vreodata si, la o adica, un electrician e mai util decit un scriitor. Dar niciodata n-am vrut sa fac altceva decit sa scriu." Dupa ce citesti o buna parte din cartile lui, te pierzi in lumea si in viata lui Paul Auster: scriitorul-labirint, ale carui povesti nu se termina niciodata. Nepot al unor imigranti evrei, Auster s-a nascut in Newark in 1947 si a crescut in apropiere de New York. Dupa absolvirea masterului la Universitatea Columbia, a lucrat pe un petrolier din Golful Mexic, stringind bani sa se dedice apoi scrisului, pentru o vreme, la Paris.

Perioada franceza a lui Auster a durat patru ani, in care a scris poezii, a tradus, a trait de pe o zi pe alta. Intors la New York, a publicat patru volume subtiri de poezie, despre care el insusi spunea ca "erau citite doar de alti poeti". Totul s-a schimbat insa la sfirsitul anilor saptezeci: moartea tatalui sau l-a surprins pe Auster singur, dupa ce se despartise de sotie si de baietelul sau, traind mai din nimic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.