Locuitorii comunei doljene Cerat si-au ales ieri primarul. Oamenii au fost carati la sectiile de votare inclusiv cu autoturismele cabinetelor parlamentare ale partidelor implicate in cursa electorala.

Comuna doljeana Cerat si-a ales ieri primarul. A fost ziua care a incheiat o perioada de doua saptamani de chefuri electorale, fiecare partid implicat in campanie incercand sa ademeneasca satenii cu mici, bere si lautari. Balciul a fost incununat de o intensa campanie de taximetrie electorala, mai marii urbei venind in micuta comuna din sudul judetului cu aproape tot parcul auto al partidelor. Asa se face ca satenii au avut prilejul sa vada poate pentru prima data cum arata masinile cabinetelor parlamentare, inmatriculate la Bucuresti cu numere de Camera Deputatilor.

"Nu mai suport sa vad astfel de campanii... Nu este crestineste. Au fost tot felul de chefuri, cu lautari, cu bani aruncati aiurea... dar asta e politica, ce sa-i faci? O campanie dezgustatoare...". Asa a descris preotul comunei, Ion Ghita, cele doua saptamani de campanie electorala premergatoare alegerilor pentru functia de primar al comunei doljene Cerat. Duminica, preotul a fost presedintele uneia dintre cele doua sectii de votare din comuna. "Ce se intampla aici va promit eu ca va fi legal. Ce este afara nu e treaba mea", imi spune, scarbit de cele vazute, parintele Ghita.

Dincolo de usile scolii, unde stapan este pentru o zi duhovnicul comunei, oamenii partidelor politice implicate in alegeri isi fac de cap. Nu au descoperit ei taximetria electorala, dar au avut grija sa o perfectioneze pana au adus-o la nivelul unei arte.

Au batut din poarta in poarta pentru votare

soferi cu masini aduse special de la Craiova au batut din poarta in poarta, de-a lungul si de-a latul comunei si i-au luat pe oameni din pat sa mearga la vot. Pentru a nu se incurca, fiecare dintre ei si-au pus un indicativ pe masina si aveau arondate anumite zone ale localitatii. Pe langa membri de rand cu masinile lor personale, redactorul "Adevarului" a descoperit si trei masini ale Camerei Deputatilor: B-39-PDP, B-40-PDP, B-51-PDP. in fiecare dintre cele trei am vazut inghesuiti mai multi localnici, semn ca masinile cumparate si intretinute din bani publici sunt folosite de efemerii lor proprietari in cu totul alte scopuri decat cele legale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.