Trenuri vandalizate, plaje scaldate in gunoaie, turisti urmariti de politie ca-n filme. Asa arata bilantul negru al primelor zile

Asa cum merg unii suporteri la fotbal doar ca sa se bata cu adversarii, la fel merg mii de turisti la mare, de 1 Mai, doar ca sa aiba unde si cu cine sa bea si sa vandalizeze trenuri, hoteluri, plaje… Anul acesta, operatorii de turism raportau cifre-record la cazare. Din nefericire, volumul gunoaielor aferente a batut de asemenea toate recordurile. Mult mai linistit se sarbatoreste 1 Mai la munte sau in Ungaria, tara vecina unde numerosi romani au optat pentru preturile mici si calitatea superioara a serviciilor.

Zeci de tineri care s-au deplasat cu trenul catre litoral au fost amendati de politisti pentru tulburarea linistii publice si pentru mizeria lasata in vagoane. Reprezentantii Politiei Romane ne-au declarat, ieri, ca au fost date, pana duminica la pranz, 37 de amenzi, in valore totala de 4.500 RON. Politia Transporturi Constanta a intocmit dosar penal unui tanar de 20 de ani din Braila, dupa ce in statia CFR Constanta, la plecarea trenului catre Mangalia, a lovit cu pumnul geamul usii unui vagon, spargandu-l. Politistii l-au prins pe brailean la urmatoarea statie CFR, Eforie Nord. Un alt tanar, care conducea o motocicleta, a fost urmarit de doua echipaje ale Politiei Rutiere, dupa ce nu a oprit la un control de rutina. Urmarirea acestuia s-a incheiat pe Bulevardul I.C. Bratianu din Constanta. Tanarul este cercetat de politisti pentru conducere a moticicletei fara permis.

"Gunoaiele de aur"

Primarul comunei Limanu a declarat, ieri, ca in Vama Veche si 2 Mai au sosit sambata si duminica peste 6.000 de turisti, in majoritate tineri, record pentru aceasta perioada a anului. insa volumul gunoaielor este direct proportional cu numarul turistilor. Lucratorii de la salubritate strangeau cu greu duminica dimineata resturile de mancare, sticle goale sau tigari. Chiar daca statiunea are mai multe pubele de gunoi, inclusiv pe plaja, turistii au preferat sa arunce sticlele si ambalajele de mancare pe malul marii. Au fost si evenimente care au spart "monotonia gunoiului".

Doi turisti se afla internati in Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, cu rani in zona picioarelor si la coloana, dupa ce, sambata, s-au prabusit cu parapanta pe plaja de la Vama Veche. Cei doi au suferit rani la picioare, iar unul s-a lovit mai puternic la coloana. in capatul celalalt al litoralului, la Mamaia, turistii cazati la Hotelul "Doina" au fost cuprinsi de panica, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce acoperisul cladirii in care erau cazati a luat foc. Din fericire, nu au fost victime.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.