Ministerul Mediului si cel al Finantelor sunt in negocieri avansate pentru ca banii proveniti din taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor sa ajunga in proiecte de protectia mediului. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a solicitat ministrului Economiei, Varujan Vosganian, ca in memorandumul privind taxa de inmatriculare transmis recent Guvernului sa treaca si o prevedere potrivit careia banii din incasari sa fie destinati unor investitii in protectia mediului.

"Suntem in negocieri avansate pe aceasta chestiune. Consider ca taxa este una de mediu, iar acest lucru trebuie sa se reflecte si in folosirea fondurilor adunate la buget din aplicarea acesteia", a spus Attila Korodi. El a spus ca sumele astfel colectate trebuie sa fie utilizate in special pentru impaduriri. La ora actuala, agentii economici ce detin vehicule sunt obligati sa plateasca "fondul pentru mediu" calculat in functie de cantitatea si calitatea de carburant utilizata si tipul de motor. Korodi a spus ca Legea fondului pentru mediu va fi modificata astfel incat sa nu se plateasca de doua ori pentru acelasi lucru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.