Cele mai stresante meserii din Romania: controlorul de trafic aerian, urmat de medici, psihiatri, piloti si directori. Exista insa si meserii stresante „secrete“, nenormate, cum ar fi cea de avocat sau de consultant (inclusiv de audit).

Topurile nationale si internationale realizate de specialistii in psihologia muncii plaseaza oarecum diferit meseriile in topul celor mai stresante. Daca in Romania accentul se pune mai ales pe responsabilitatea pe care o presupune un loc de munca, in afara se iau in considerare si alti factori, cum ar fi programul de lucru si activitatea propriu-zisa.

Astfel, specialistii romani spun ca cei mai stresati angajati sint controlorul de trafic aerian, medicul anestezist, chirurgul, psihiatrul, pilotul si directorul. In schimb, un alt top realizat de compania americana SkillSoft situeaza IT-stii pe primul loc la stres, urmati de medici, ingineri, oamenii din vinzari si marketing, cei din educatie si finante. Intr-o situatie apropiata se afla cei din resurse umane si fetele bisericesti.

Munca multa, angajati putini

Ariel Ungureanu, consultant la Barnett McCall Recruitment, spune ca topul romanesc "merge pe premisa responsabilitatii", care face intr-adevar ca o meserie sa fie mai stresanta decit alta. Acesta explica lipsa meseriei de consultant, auditor si a altora, cum ar fi avocat intr-o multinationala, din topurile celor mai stresante prin faptul ca sint "nenormate".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.