StudentFest de la Timisoara este cel mai mare festival international studentesc de arta din Europa si a ajuns la a XVI-a editie.

Va inchipuiti un oras invadat, pe parcursul unei saptamini, de tot felul de manifestari culturale, care mai de care mai neconventionale, daca nu chiar trasnite? Cum va suna o expozitie de fotografie, in care lucrarile expuse sint puse sa pluteasca pe un riu si sint lasate sa se duca la vale?... Dar o proiectie de film, in care pe post de ecran e tot apa riului? Dar un performance, din cadrul sectiunii de dans, in care artistii fac o demonstratie de parkur prin oras - acea alergare-sport extrem, cu sarituri de pe cladiri? (Ei bine, nu o sa vedeti asa ceva in Sibiu). Daca spunem ca orasul este Timisoara, iar festivalul e StudentFest, atunci lucrurile incep sa se lege.

Revolta si creativitate

"Pornit in 1990, StudentFest apara drepturile tinerei generatii si instiga la revolta impotriva sistemului de invatamint formal. StudentFest instiga la creativitate, StudentFest instiga la cultivarea spiritului. StudentFest vrea sa inspire si sa creeze tinerii care vor sa schimbe ceva in vederea imbunatatirii situatiei artei si culturii din Romania."

Asa suna prezentarea cu care se deschide programul festivalului. Deci revolta impotriva sistemului in care cultura balteste, creativitate si spirit tinar. Iar StudentFest, ajuns anul acesta la a saisprezecea editie si deci la o virsta care-l recomanda pentru galeria valorilor clasice, isi pastreaza spiritul inovativ si tineresc. Asta poate si pentru ca organizarea lui nu este data pe mina vreunei institutii a statului, care ar ucide lent si sigur orice initiativa laudabila, ci a ramas in parohia OSUT (Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara), care in fiecare an are o infuzie de singe proaspat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.