In mare parte, scolile care functioneaza acum fara autorizatie sanitara - 45% la nivelul intregii tari - vor avea WC in curte si in urmatorul an scolar, insa au toate sansele sa fie dotate cu Internet.

Cristian Adomnitei, noul ministru al Educatiei, are ambitia sa introduca retea de Internet in toate unitatile de invatamant, o prima intalnire pe aceasta tema avand loc ieri, la Palatul Victoria, cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, cu conducerea companiei Romtelecom si cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor.

Adomnitei argumenteaza ca introducerea in cat mai multe scoli din Romania a sistemului informatic, ar permite eficientizarea procesului de invatare. In prezent, din totalul de 13.467 de unitati scolare, doar 5982 beneficiaza de conectare la Internet.

Adomnitei sustinut de sindicate

"Suntem intr-o perioada in care cel care are informatia poate sa evolueze foarte repede, si atunci mi se pare foarte normal ca internetul sa patrunda in fiecare unitate scolara din Romania. Astfel, propunerea ministrului este mai mult decat benefica, iar el va avea toata sustinerea noastra", ne-a declarat, ieri, Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Alma Mater.