Conducerea Politiei Rutiere din Budapesta le-a facut, ieri, cadou omologilor romni un aparat-minune menit sa rezolve cazurile de masini furate.

Este vorba de un detector de masini furate, in valoare de 4.000 de euro, in tara vecina Politia fiind dotata cu circa 30 de astfel de dispozitive, insa in Romania acesta este unicul aparat mobil. Detectorul si-a facut deja treaba, cu ajutorul acestuia politistii reusind sa depisteze un autoturism furat chiar din Ungaria. Aparatul va fi montat pe una din masinile politiei muresene si poate stoca 150.000 de numere de inmatriculare. Aparatul detecteaza masinile de pe o raza de doi kilometri, oferind, datorita bazei de date, informatii despre viteza, numarul de inmatriculare, modelul sau marca fiecareia.

Comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Mures, chestorul Nicolae Cabulea, a afirmat ca acest aparat va usura mult munca politistilor rutieri din subordine. Aparate similare se afla si pe DN1, insa acestea sint fixe. O data cu donarea aparatului, un agent de politie din delegatia ungara a facut o demonstratie de dirijare a circulatiei. Marea diferenta consta in folosirea bastonului reflectorizant in toate aceste manevre.

El a executat insa acest "exercitiu" intr-o parcare, pentru a nu incurca circulatia. In timpul unei demonstratii la Tirgu-Mures, detectorul mobil de masini furate a depistat un autoturism furat. Potrivit adjunctului Politiei Rutiere Mures, Lucian Archiudean, masina, un Volkswagen Transporter, a fost reclamata la Politia Budapesta ca fiind furata. Ea a fost depistata rulind pe strada Gheorghe Doja din Tirgu Mures chiar in timp ce politistii romani si cei din delegatia ungara faceau o demonstratie. "Super radarul" are stocate in prezent date referitoare la masinile furate din Ungaria sau date in urmarire prin Interpol. El urmeaza sa fie incarcat cu baza de date referitoare la masinile declarate furate in Romania.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.