Principalele elemente pe care evaluatorii imobiliari ni le recomanda atunci cand cumpram o locuinta, sunt originea dezvoltatorului, calitatea constructiei, locatia si pretul. Un studiu recent al companiei Regatta si-a propus sa dea celor care isi doresc o locuinta noua repere clare in functie de care sa poata decide in mod obiectiv. La acestea se pot adauga in mod cert criteriile subiective, de multe ori decisive in luarea deciziei.

Conform Regatta, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa studiem activitatea dezvoltatorului proiectului, experienta acestuia in domeniu. Nici numele celui care face promovarea si vanzarea nu trebuie sa ne lase indiferent. De asemenea, trebuie sa stim din ce materiale este realizata constructia, si cu ce tehnologii.

Apoi vin la rand clasicele cum ar fi locatia, modul in care raspunde necesitatilor personale, imprejurimile etc.

Unul dintre cele mai importante criterii de alegere ramane insa pretul, dar este de preferat sa se faca un raport intre acesta si cerintele pe care le avem de la noua locuinta. Din punct de vedere tehnic, sunt preferate blocurile cu apartamente putine. Din punct de vedere al structurii de rezistenta, la blocuri este de preferata structura pe cadre. Foarte importanta este garantia. De obicei se acorda un an pentru vicii ascunse, iar pentru structura de rezistenta aceasta ar trebui sa acopere intreaga durata de existenta. Acestea ar fi in linii mari recomandarile specialistilor. Nu uitati, insa, cel care decide veti fi intotdeauna dumneavoastra, clientul!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.