Angajatorii romani nu constientizeaza faptul ca prin discriminarea angajatilor, acestia nu pot fi folositi la capacitate maxima, ceea ce duce la pierderi financiare pentru companie, se arata intr-un studiu IMAS, comandat de Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), dat ieri publicitatii.

Conform studiului, cei discriminati nu au curajul sa reactioneze de cele mai multe ori preferand sa isi caute un alt loc de munca. Principalele nemultumiri ale angajatilor chestionati se refera la siguranta locului de munca, nivelul salariului, accesul pentru un loc de munca bine platit, obtinerea lui fiind considerata o chestiune de sansa.

Reprezentantul IMAS, Elena Nica a declarat ca persoanele chestionate considera ca angajatorii privati pun mai mult accent pe competentele profesionale decat institutiile publice. Mai mult, potrivit studiului, cea mai defavorizata categorie de persoane in ceea ce priveste gasirea unui loc de munca o reprezinta femeile de peste 40 de ani. in urma realizarii studiului, CRJ si Centrul Parteneriat pentru Egalitate au elaborat o brosura de informare pentru salariati pentru ca acestia sa-si cunoasca drepturile pe care le au la locul de munca, precum si un ghid destinat angajatorilor, cele doua materiale urmand sa fie prezentate in cadrul unor dezbateri organizate in cele opt regiuni de dezvoltare din tara.