Cresterea pensiilor incepand cu luna septembrie se va face in functie de colectarea la bugetul asigurarilor sociale, dar intentia Ministerului Muncii este de a majora valoarea punctului de pensie cu trei-cinci procente, a declarat ministrul de resort, Paul Pacuraru.

In opinia ministrului, majorarea pensiilor in luna septembrie va fi posibila doar in cazul in care se inregistreaza un excedent la bugetul asigurarilor sociale, care sa permita si acordarea unei cresteri a punctului de pensie, pe langa plata la zi, potrivit NewsIn.

"Am cerut o fundamentare pe bugetul de asigurari sociale, o am in analiza. Orice resursa existenta in buget care permite plata la zi si ofera un excedent in buget pe venituri inseamna ca va aduce majorari de pensii, pentru ca avem in vedere cresterea cu trei-cinci procente, in functie de posibilitati", a spus Paul Pacuraru.

Totodata, ministrul muncii a adaugat ca, in cazul unui deficit bugetar, majorarea veniturilor pensionarilor nu va mai fi posibila, dar dupa evolutia economica de pana acum se va putea atinge tinta propusa pentru septembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.