Sfantul Gheorghe a trait la sfarsitul secolului al III-lea si a murit la inceputul secolului al IV-lea in prigoana declansata de imparatul Diocletian. S-a nascut in Capadocia, in Asia Mica, din parinti crestini. Mama sa i-a asigurat o educatie crestina deosebita, iar tatal i-a insuflat pasiunea armelor. La maturitate, Sfantul Gheorghe a imbratisat cariera militara, fiind vestit pentru vitejia si iscusinta sa, ajungand chiar si conducator de oaste in garda imperiala. El s-a ridicat impotriva hotararilor anti-crestine ale Consiliului de la Nicomedia (303), ceea ce a dus la persecutarea sa din partea imparatului Diocletian.

A fost chinuit in cele mai cumplite chipuri, otravit si mai apoi decapitat. In urma edictului de persecutie a crestinilor emis de Diocletian in anul 303, Sfantul Gheorghe a ramas uimit de cruzimea chinurilor la care erau supusi crestinii si s-a prezentat personal inaintea imparatului marturisind ca este si el crestin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.