Fondurile necesare constructiei primelor tronsoane de metrou ale magistralei 5, pe ruta Drumul Taberei-Universitate, trebuie sa fie asigurate de bugetul de stat, iar Primaria Capitalei va avea responsabilitatea finantarii altor costuri, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Orban s-a intalnit, joi, cu o delegatie a Bancii Europene de Investitii (BEI), si a subliniat importanta accesarii unor surse extrabugetare de finantare a unor proiecte, precum si necesitatea transferului Metrorex, administratorul retelei de metrou, de la Ministerul Transporturilor in subordinea Primariei Generale.

"Din bugetul de stat trebuie sustinute financiar marile investitii, constructia primelor tronsoane ale Magistralei 5 Drumul Taberei-Universitate, dar toate celelalte costuri trebuie sa fie suportate din bugetul Municipiului Bucuresti", a declarat Orban, intr-un comunicat. El nu a precizat care sunt "celelalte costuri" la care s-a referit. Oficialul a afirmat, anterior, ca pentru transferul Metrorex in subordinea municipalitatii va fi elaborata o lege speciala, iar Primaria Capitalei are capacitatea de a sustine programul de dezvoltare a companiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.