Mai mult de 10.000 de pagini online raportate de IWF, gazduite de peste 3.000 de site-uri, contineau imagini si filme in care copiii erau victime ale abuzurilor sexuale.
Majoritatea acestor "actori" aveau virsta sub 12 ani, mai precizeaza reprezentantii fundatiei. In acelasi timp, peste o mie de site-uri cu continut explicit vindeau imagini cu copii abuzati sexual. Specialistii IWF au declarat ca pedofilii au inceput sa lucreze pentru crima organizata si ca depistarea si identificarea lor devine din ce in ce mai dificila in contextul in care infractorii folosesc programe sofisticate de protectie. Insa, cel mai greu pentru specialistii care incearca sa limiteze fenomenul pedofiliei online este mutarea destul de frecventa a serverelor care gazduiesc imaginile cu copii abuzati. Fundatia pentru Supravegherea Internetului, care este finantata de Uniunea Europeana, mai precizeaza, in raportul sau, si care sint tarile de unde se ofera continut ilegal pe internet.

Potrivit reprezentantilor IWF, Statele Unite sint principalul furnizor pentru astfel de pagini de internet, cu 55% din totalul site-urilor raportate, in timp ce Rusia se afla pe locul doi, cu 28%. Cel putin in Marea Britanie, unde IWF isi are sediul, fundatia poate sterge de pe internet continutul ilegal in 48 de ore de la depistarea site-urilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.